5 idees increïbles per aprendre a fer titelles

 6,960 Hits

T’imagines aprendre a fer els teus propis titelles? Avui, us presentem 5 idees increïbles per aprendre a fer titelles, una iniciativa fantàstica per als amants de les manualitats. Encara que no ho sembli, l’educació visual i artística és o hauria de ser una matèria essencial en l’educació dels nostres nens. Inventar, imaginar, crear, interpretar, improvisar, etc., són algunes de les moltes “coses” que podem aprendre. Què faríem sense els artistes? La vida seria molt avorrida. Què en penseu?

Portada. Educació i les TIC 02

 

TITELLES FETS AMB GUANTS REUTILITZATS

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFont: http://mollymoocrafts.com/rubber-glove-finger-puppets

 

Aconseguiu uns guants de plàstic i retalleu les puntes dels dits (si voleu pintar sobre blanc i els guants són de color groc us recomanem que els gireu del revés). Un cop els hàgim retallat a la mida desitjada dibuixeu amb retoladors permanents a sobre els vostres titelles de dit. Una manualitat que de ben segur agradarà als més petits! Senzilla de fer i molt econòmica si volem utilitzar guants nous per estrenar.

 

EL TEATRE A CASA!

 

Titelles02. Educació i les TICFont: http://www.creativejewishmom.com/2012/01/spoon-puppet-theater-kids-craft.html

 

I si ens inventem un teatre a casa? Una idea genial per desenvolupar la improvisació i la creativitat que portem dins. Agafeu cartolines i inventeu-vos el taló i les decoracions que més us agradin. Per aguantar l’estructura podeu fer servir palets de “pinxos” o similars. També us recomanem que la utilització de fils de colors per donar un toc més sofisticat a la vostra creació. Fet això, només us caldrà crear els vostres personatges. Aconseguiu culleres de plàstic i guarniu-les al vostre gust. El feltre és un bon aliat per crear vestits originals!

 

TITELLES PERSONALITZATS!

 

Titelles03. Educació i les TIC

Font: http://www.quandofuoripiove.com/2012/04/lotta-magazine-un-burattino-e-altre.html

 

Jo el que vull és inventar-me els meus propis titelles! Això i molt més amb aquesta proposta innovadora. Queda totalment demostrat que aprendre a reutilitzar, reciclar i reduir és essencial per a l’educació dels nostres infants! Què necessitem? Un rotllo de paper de cartró, dos taps de plàstic, fil semi dur (el podeu aconseguir a les ferreteries), tisores o punxó i material per decorar el nostre titella. Després d’haver pintat el material del què disposeu, seguiu els següents passos:

1. Feu dos forats a l’altura dels braços al rotlle de paper de cartró amb les tisores o punxó. Fet això feu un nus a cada un dels extrems.

2. Feu un forat al centre de cada tap de plàstic. Al mateix temps feu també un forat a l’altura dels peus al rotlle de paper amb les tisores o punxó. Feu un nus a cada extrem.

3. Amb un fil més petit feu un petit nus a cada braç i a cada cama, perquè pugueu moure el vostre titella.

 

TITELLES FETS AMB CULLERES!

 

Titelles04. Educació i les TICFont: http://katherinemariephotography.com/blog/archives/9024/copyright-katherine-marie-255-5

 

Us sobren culleres de fusta de cuina? Guardeu-les! Aquí teniu una proposta magnífica per reutilitzar aquest material. Aconseguiu pintura del color que més us agradi per decorar els vostres personatges. Quan ja estigui seca la pintura amb un retolador permanent, preferiblement negre, dibuixeu les característiques facials que preferiu! Us recorden a alguna cosa aquestes culleres?

 

JO SÓC UN TITELLA!

 

Titelles05. Educació i les TIC

Font: no disponible

 

T’agradaria ser un titella per un dia? Ara ja és possible! Què necessitem? Pals de gelat, retalls de cartolina que recordin al nostre cos (o no), una foto carnet nostra. Quan ja hàgiu pintat el cos, retalleu i enganxeu la vostra foto carnet a sobre el cos. Fet això enganxeu-ho al pal de gelat. És una manualitat molt fàcil de fer i que agradarà molt als més menuts de casa.

 

Ara ja no teniu excusa. Us agraden aquests titelles? Us agradaria aconseguir noves propostes creatives? Mans a la feina. Som-hi!

No et perdis... / No te pierdas...