Artistas en movimiento: una aproximació a la cultura i als costums dels nostres alumnes

 2,522 Hits

Avui us presentem Artistas en movimiento, un catàleg d’artistes Iberoamericans migrants, en altres paraules i perquè ho entenguem millor: El catálogo “Artistas en Movimiento” pretende, por un lado, visibilizar el fenómeno de la circulación de las manifestaciones artísticas iberoamericanas en la región y, por otro, retornar la creación de migrantes iberoamericanos a sus lugares y/o países de procedencia. A su vez, busca sensibilizar a la población en general sobre la riqueza cultural que se genera en los territorios de acogida de inmigrantes, espacios en los que conviven, al mismo tiempo, artistas de diversas culturas, oficios y sensibilidades. 

 

 Artistas en movimiento 2

Font: http://www.oei.es/catalogoartistas

 

Tots sabem la importància d’atendre la diversitat a les aules, d’incloure a tot l’alumnat, de donar a conèixer la riquesa i procedència cultural dels nostres alumnes,… Entendre la cultura d’altres països, l’art, els costums i la manera de viure de les persones ens ajuda a ser conscients del món actual, a saber respondre correctament i amb respecte als altres.

 

 Font: http://www.oei.es/catalogoartistas

 

Què hi podem trobar? Tot tipus d’artistes classificats en: Arts plàstiques i mésLiteratura i més; i, Música i més. Si entreu a qualsevol d’aquestes seccions obtindreu un bon recull de les obres dels artistes, a més d’una petita biografia per poder conèixer els seus autors. Sense cap mena de dubte, hauríem de crear activitats per conèixer-nos entre nosaltres, és a dir exposar als nostres companys de classe les nostres influències culturals: música, cultura i literatura. D’aquesta manera, no només ens coneixeríem millor, sinó que a més comprendríem molts aspectes culturals que defineixen la nostra identitat.

 

No et perdis... / No te pierdas...