Màster online vs. presencial. Avantatges i desavantatges

 4,729 Hits

Si estàs pensant fer un màster a l’hora de crear el teu Currículum Vitae, però no saps si et convé més realitzar-lo de forma presencial o virtual, estudiar un màster online és una alternativa que, actualment, pot arribar a tenir el mateix valor que un màster presencial. Totes dues modalitats tenen els seus pros i contres. Avaluem cadascuna.

El màster online

Els principals avantatges d’estudiar un màster en línia són les següents:

- Flexibilitat i ensenyament personalitzat:

El màster online permet una gran flexibilitat d’horaris. L’estudiant pot organitzar el seu temps a la seva manera i, a més, triar la modalitat que millor s’acomodi a la seva rutina diària. A l’educació online, és possible trobar màsters amb diferents durades i, gràcies a això, pots saber quanta exigència de temps i esforç requereix cada curs. A més, la modalitat online és perfecta per compatibilitzar-la amb altres activitats, tant familiars com professionals. Els alumnes participen mitjançant plataformes online i el quadre docent i tutor poden comunicar-se de manera personalitzada amb cada un, per ajudar-lo amb el que necessiti.

Els possibles problemes del màster online són la necessitat de disciplina que ha de tenir la persona per poder dur a terme els seus estudis i la capacitat d’organització necessària per estudiar sense tenir horaris estables.

4043579391_375e8d0692_o

Font: https://www.flickr.com. Autor: Digital cat

El màster presencial

El major avantatge del màster presencial és l’oportunitat de compartir cara a cara els coneixements i l’experiència tant dels alumnes com dels professors. No obstant això, per a realitzar un màster presencial, cal comptar amb el temps per assistir a classes, a més de fer l’esforç de desplaçar-se cap a la seu d’estudis, amb els costos que això suposa. També és important avaluar el preu d’una i altra modalitat, ja que la segona sol tenir unes taxes més altes i que no tots poden pagar. Cada modalitat té les seves peculiaritats i és important analitzar cadascuna per decidir quina és la millor per a tu.

No et perdis... / No te pierdas...