Santa Cecília, la patrona dels músics

 3,443 Hits

Sabeu per què celebrem el Dia de la Música? Per entendre-ho cal viatjar al 1594, l’any que Santa Cecília va ser nomenada patrona de la música pel Papa Gregori XIII. Santa Cecília va demostrar una gran sensibilitat i passió per aquest art, a més d’una forta atracció pels acords melòdics dels instruments. Sense cap mena de dubte, un sentiment musical que ben aviat es va convertir en un símbol per als músics. Així doncs, cada 22 de Novembre tenim l’honor de celebrar aquest meravellós Día de la Música, data que coincideix amb el naixement de Santa Cecília.

 

musica_Jim Flora6

Il·lustració de Jim Flora

 

Des de les escoles és necessari donar a conèixer aquestes celebracions. De fet, des de l’àrea de música podem aprofitar aquest esdeveniment per fer petits concerts dels alumnes i/o també dels pares (fantàstic per reforçar la relació amb la comunitat educativa). Cal transmetre les tradicions i les festivitats, cal donar a conèixer allò que som, allò que forma part de nosaltres, de la nostra vida, d’aquesta manera aconseguirem que mica en mica els infants siguin capaços de conviure i entendre la societat de la que formen part.

 

Un passeig animat per la història de la música

 

Heu pintat mai la música? No us ho perdeu!

 

Per acabar, i tampoc perdre el fil d’aquest espai, us presentem Clase de Música 2.0, un blog magnífic de Mª Jesús Camino d’on en podem extreure una gran quantitat de material didàctic musical per fer amb els nostres infants.

 

No et perdis... / No te pierdas...